Selasa, 13 Maret 2018

Contoh Cara Membuat Surat Dinas Dalam Bahasa Sunda

Cara Membuat Surat Dinas Dalam Bahasa Sunda


Bagi anda yang bukan orang sunda, mungkin akan sedikit mengalami kesulitan dalam membuat surat dinas bahasa sunda ini. Maka dari itu, di bawah ini sudah admin siapkan beberapa contoh surat dinas menggunakan bahasa sunda untuk berbagai macam keperluan. Mari langsung saja kita perhatikan di bawah ini.

Contoh Surat Dinas Sekolah Bahasa Sunda


SMA NAGARI 3 BANDA ACEH
Jln. Tgk. Daud Beureuh No. 454 Banda Aceh
No. Telp. 0651 23206 =====================================================================

Banda Aceh,2 Mei 2017
No            : 034/SMAN-3/06/2017
Lampiran : -
Perihal     : Ondangan
Yth. Orang Tua/Wali Murid
Kelas XII SMA Nagari 3
Banda Aceh
Kalawan ajen,
dina raraga ngaronjatkeun kauninga para siswa siswi SMAN 3 Banda Aceh hususna kelas XIII. Mangka ngaliwatan serat ieu urang salaku awak atikan sakola,boga maksud ngayakeun studi lapang kanggo siswa-siswi kelas IPA di jabi sakola.
Sedengkeun acara kasebat bade urang laksanakan dina :
Hari/Tanggal : Kemis,11 Mei 2017
Babuk           : 09.00 s.d. 12.00 WIB
Tempat         : Banda Aceh
Acara           : Panalungtikan Flora Langka
Kitu serat beja ieu urang sampaikeun, tina sagala perhatian sarta kerjasamanya urang ucapkan hatur nuhun.
Hulu Sakola
SMAN 3 Banda Aceh
Drs. Anwar Sanusi

Contoh Surat Dinas Perusahaan Bahasa Sunda

Nomer : 1045/IM-07/2017
Perihal : Meeting Dewan Direksi
Sipat   : PeryogiKa Anu Dipihormat,
Dewan Direksi PT. Hoyong Maju
di -
Tempat
Yen kanggo menindak lanjuti Project anu ditawarkeun ku PT. Asal Langgeng,mangka bade dilaksanakeun Meeting Dewan Direksi PT. Hoyong Maju dina :
Dinten, Ping : Senen, 8 Mei 2017
Tempat         : Rohang Rapet Direktur
Wanci           : Babuk 09.00 WIB - rengse
Ngemut pentingna meeting ieu,dipambrih kanggo nepikeun waleran luhur project anu bade dibahas engkena. (Salinan Project PT. Asal Langgeng Terlampir)
Kitu ditepikeun,luhur perhatian na di ucapkan hatur nuhun.
Bekasi,2 Mei 2017
PT Hoyong Maju
Suroso,ST
Direktur

Contoh Surat Dinas Osis Bahasa Sunda


OSIS SMA NAGARI 1 BANDUNG
Jln. Ir. H. Juanda No. 93 Dayeuh Bandung Telp. 62 22 2503948 =====================================================================

Bandung, 2 Mei 2017Nomer      : 108/TI/IV/2017
Perihal     : Bewara
Lampiran : -
Ka Yth.
Bapak/Ibu Jalmi Tua/Wali Murid
Assalamualaikum Wr. Wb
Sehubungan kalawan bade diayakeunana kagiatan kanggo masihan palatihan barobah kaayaan anggota OSIS periode 2017-2018. Urang salaku penanggung walon acara,bade ngayakeun kagiatan palatihan kasebat dina :
Dinten, Ping : Senen,8 Mei 2017
Tempat         : SMA 1 Bandung
Wanci           : 3 Dinten
Ningali pentingna acara ieu urang harepkeun Bapak/Ibu salaku jalmi tua/wali murid tiasa mikeun widi kanggo ngiring kagiatan palatihan ieu dimargikeun kagiatan ieu tiasa memmbangun sipat sarta daweung kapamingpinan guna ngarojong pangabisa siswa/i dina milampah pancen minangka OSIS di SMA Nagari 1 Bandung.
Kitu serat ieu urang kanggo. Luhur perhatian sarta widi anu dibikeun,urang ucapkan hatur nuhun.
Pupuhu Osis SMA 1 Bandung
Munawar Khalil
Demikianlah 3 contoh surat dinas dalam bahasa sunda yang dapat admin bagikan pada kesempatan ini. Semoga dapat memberikan manfaat tersendiri untuk anda yang saat ini sedang mencari referensi dalam membuat surat dinas bahasa sunda.

0 komentar

Posting Komentar